Avatex

Satin VS Percale – ce țesătură să alegi?

damasc satinat VS percale

Dacă ai cumpărat vreodată în viață lenjerii sigur te-ai confruntat cu alegerea unui material potrivit. Numărul de opțiuni este vast și diferă de la mătasea luxoasă până la poliesterul ieftin, fără a uita simplul in ca alegere de mijloc.

Dar, fără îndoială, bumbacul rămâne materialul cel mai dorit datorită durabilității și delicateții la atingere. O lenjerie din bumbac pur este „un must în orice încăpere, fie că este dormitorul unei locuințe sau camera unui hotel.

Singura întrebare care se mai pune este ce model de țesătură? Percale și satinul (damasc satinat) sunt țesăturile de bumbac cele mai recomandate. Așadar, care este diferența dintre ele și care se potrivește cel mai bine nevoilor tale?

percale vs damasc satinat

P E R C A L E:

  • 1 fir pe deasupra, 1 fir pe dedesubt

Atât percale-ul cât și satinul necesită țeseri strânse. Un percale decent trebuie să aibă o densitate de cel puțin 180 fire/inch (TC180). Compoziția sa este o structura clasică încrucișată: un strat pe dedesubt, unul pe deasupra, un strat pe dedesubt, unul pe deasupra și tot așa.

Textura percale-ului este una fermă și ușoară cu un finisaj mat. Ar trebui să se simtă ca tricou clasic polo: cool, aerisit și mai moale cu fiecare spălare.

Acest material ar trebui să fie opțiunea favorită pentru cei cărora le este cald noaptea întrucât țesătura respiră ușor iar materialul este mai subțire și ușor.

S A T I N:

  • 3 fire pe deasupra, 1 fir pe dedesubt

O țesătura tip satin este un material mai delicat decât percale-ul, cu o atingere cremoasă din cauza unui strat peste o structură de trei straturi: trei pe dedesbut, una pe deasupra, trei pe dedesubt, una pe deasupra și tot așa (unele materiale pot avea patru în loc de trei).

Aceasta caracteristică pune majoritatea firului la suprafața țesăturii, ceea ce face din satin un material moale, împodobit cu un luciu ușor ca de fildeș. Tinde să fie o țesătură mai caldăruoasă  datorită lungimii mai mari a firelor și unei texturi mai dense.

Tu ce tip de țesătură preferi? Lasă-ne un mesaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul tău